Zink en Lood

De meest bekende toepassingen van zink zijn, dakgoten, hemelwaterafvoeren en zijkanten van dakkapellen. Net als bij dakgoten is zink een materiaal dat in allerlei vormen toegepast wordt. De unieke kenmerken van zink en lood zorgen voor de juiste uitstraling van zowel oude als nieuwe gebouwen. Als u eens iets anders wilt, is gevelbekleding of dakbedekking van zink misschien iets voor u.
`
Koper wordt in Nederland relatief minder vaak gebruikt als materiaal, maar kan ook voor dezelfde toepassingen gebruikt worden als zink. Bent u toe aan nieuwe dakgoten , regenpijp of gaat u verbouwen en overweegt u gebruik te maken van een van bovenstaande materialen?

Allround-Dakwerken is u graag van dienst.

Bij de verwerking van lood moet u denken aan de nok van een puntdak, loodslabben langs een plat dak, kozijn of dakkapel en loketten langs de schoorsteen. De dikte van het lood kan verschillen en is ook afhankelijk van de toepassing.

Dit lood kan na verloop van tijd gaan verscheuren. Deze scheuren kunnen gelukkig gerepareerd worden. Is het lood compleet verouderd? Dan raden wij u aan om het loodwerk te vernieuwen!