Dakkapel plaatsen

Een dakkapel plaatsen kan in 1 dag gebeurt zijn, maar soms heeft het ook langer de tijd nodig. Wat is de juiste werkwijze voor het plaatsen van een dakkapel aan de achterkant of voorkant van uw woning bestaande of nieuwbouwwoning, en wat zijn de gemiddelde prijzen?

De meest gestelde vragen over dakkapellen gaan in de meeste gevallen over de prijs. denkt u hierbij aan vragen zoals:

  • Wat zijn de kosten?
  • Hoe duur is een dakkapel?
  • Wat zijn normale prijzen?
  • Kost een dakkapel veel?

Natuurlijk is een dakkapel kopen niet goedkoop, maar in onze ogen hoeft een dakkapel laten aanbrengen op uw huis ook niet duur te wezen. De gemiddelde prijzen van dakkapellen variĆ«ren ook enorm. Daarom vinden wij dat u recht heeft op een eerlijke prijs kwaliteits- verhouding.

Besparen op uw dakkapel

Als u een dakkapel wilt laten plaatsen heeft dit uiteraard een flinke kostenpost. Als u wilt besparen op uw nieuwe dakkapel dan is het handig om de prijzen te vergelijken van de offertes die u aanvraagt. Vraag meerdere dakkapel prijzen aan en vergelijk de offertes zodat u niet teveel betaald voor de plaatsing van de nieuwe opbouw. Dakkapel specialisten hanteren verschillende tarieven en deze kunnen wel tot 30% schelen op de prijs.

Vraag geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan en ontvang onze prijs om uw dakkapel snel te kunnen laten plaatsen. Op deze manier kunt u zien dat wij vrij goedkoop uw dakkapel kunnen aanbrengen op uw dak en betaald u nooit teveel!

Juiste werkwijze

Een dakkapel plaatsen is en blijft een vakkundige klus. De plaatsing moet nauwkeurig gebeuren en bestaat uit het volgende stappenplan:

  • Inmeten van het dakkapel
  • Het op maat maken
  • Plaatsen
  • Afwerken

De juiste werkwijze is afhankelijk van welke soort dakopbouw u kiest. Denk hierbij aan de volgende types:

  • Prefab
  • Traditioneel gemaakt

Bij een prefab dakkapel met bijvoorbeeld een schuin dak kan men de gehele dakkapel in 1 keer aanbrengen op het dak. Bij een prefab model gebeurt dit vaak binnen een dag. Bij een traditionele op maat gemaakte dakkapel wordt de dakkapel in veruit de meeste gevallen gewoon gemaakt op de plek waar de dakkapel uiteindelijk moet komen. Het timmeren en vormgeven van de dakkapel wordt dan gedaan in het gat waar de dakkapel moet komen.

Prefab dakkapel zo geplaatst

Het laten plaatsen van een prefab dakkapel op uw schuine of platte dak van uw woning is meestal in een dag klaar. Alle gedeeltes worden al van te voren op maat gemaakt in de fabriek en netjes op de plaats van bestemming gebracht.

Voor de plaatsing van een prefab dakkapel is er wel een kraan nodig die in een keer alles omhoog kan hijsen. Op de dag van de plaatsing zal de aannemer beginnen met de uitsparing in het dak te zagen zodat er ruimte is om de dakopbouw op uw dak te kunnen plaatsen.

Na het afvoeren van het sloopmateriaal zal het dakkapel omhoog gehesen worden en vast gemonteerd worden op de juiste plaats op uw dak. Hierna kan het afwerken van het dak en binnenzijde beginnen. U kunt er natuurlijk voor kiezen om de afwerking zelf te doen of daar een ander bedrijf voor in te schakelen.

Traditioneel bouwen

Een dak uitbouw of opbouw die traditioneel word gemaakt doet men altijd ter plekke op uw dak. De eerste dag zal de aannemer de uitsparing uit het dak zagen om zo het dakkapel op uw dak makkelijker te kunnen monteren. In sommige gevallen kunnen wij zelfs een dakkapel in zijn geheel plaatsen in 1 dag.

Na het uitzagen zal het dak weer zo snel als mogelijk waterdicht gemaakt moeten worden om zo waterschade te voorkomen. Nadat het veilig is gesteld voor de weersomstandigheden zal er rustig aan worden begonnen met het plaatsen van de kozijnen en zij schotten.

In de meeste gevallen word het dak de zelfde dag nog bevestigt en beplakt met dakbedekking.

123-Dakwerken BV helpt u graag met onderhoud, maar ook vrijblijvend met advies. Mocht u verdere vragen hebben dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen doormiddel van ons contacten formulier.