Dakwerken

Voor ieder dakwerken zijn er verschillende soorten dakbedekking mogelijk. Zo zijn bepaalde soorten geschikt voor platte daken en andere typen weer voor hellende daken. Wij werken met verschillende typen dakbedekkingen zoals dakpannen, dakshingles, bitumen, EPDM, riet en nog veel meer.

Bitumineuze daken
Bitumen is een materiaal dat uitermate geschikt is voor platte daken. Het overgrote deel van de platte daken wordt uitgevoerd met bitumen. De populariteit is eenvoudig te verklaren: bitumen heeft een hoge weerstand tegen veroudering, is onderhoudsarm en geschikt voor recycling.

Dakpannen daken
De uitstraling van uw woning of (bedrijf-)pand wordt voor dertig tot vijftig procent bepaald door de staat van het dak. Een mooie pan op de juiste manier gelegd draagt hier dan ook aan bij. Van keramische en geglazuurde pannen tot alle mogelijke soorten betonnen pannen, u heeft keuze in overvloed. Uiteraard worden pannendaken gemaakt met de juiste aansluitingen op dankonderbrekingen als doorvoeren, vensters en schoorstenen.

Leien daken
Leien zijn al lang niet meer het privilege van kerken, kloosters en kastelen. Sinds de lei ook in Nederland populair is geworden en in één adem met andere dakbedekkingen wordt genoemd, zijn ook grote en kleine gebouwen en vooral de luxere woningen en villa’s met dit exclusieve product bedekt.

Shingles daken
Het gebruik van shingles is overgewaaid vanuit de Verenigde Staten en wordt in Nederland steeds populairder. Zeker voor tuinhuisjes, balkonoverkappingen en dergelijke. Een dak bedekken met shingles is niet alleen decoratief, maar ook veel eenvoudiger dan het aanbrengen van dakpannen of een dakbedekking van bitumen.

Rieten daken
Een rieten dak geeft uw woning een natuurlijke en nostalgische uitstraling. Naast de esthetische waarde van een rieten dak, is een rieten dak ook economisch gezien een waardevolle investering. Zo verlaagt een rieten dak de energiekosten en wordt de waarde van uw woning met een rieten dak verhoogt.

EPDM-daken
EPDM-dakbedekking is duurzaam en recyclebaar. Met EPDM heeft u de mogelijkheid om uw dak groen te maken. Een dakbedekking van EPDM is geheel onderhoudsvrij, het gehele jaar beloopbaar en volledig recyclebaar. Een dakbedekking van EPDM is gemaakt van synthetisch rubber dat wortelbestendig is. Dit maakt het een ideale ondergrond voor als u iets groens wilt toevoegen aan uw dak.

123-Dakwerken BV helpt u graag met onderhoud, maar ook vrijblijvend met advies.

Mocht u verdere vragen hebben dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen doormiddel van ons contacten formulier.