Diensten

123 Dakwerken levert de onderstaande diensten, onze professionals werken volgens het eenvoudige 123 principe.

  1. Veilig & Milieuvriendelijk
  2. Eerlijk advies
  3. Goede garantie voorwaarden

Dakinspectie

Uw dak is constant onderhevig aan het Nederlandse weer. Zo kan er schade ontstaan door temperatuurverschillen (scheuren), storm (losse pannen) en regen (mosvorming), maar ook door bijvoorbeeld vogels. Met een dakinspectie weet u meteen of er sprake is van achterstallig onderhoud of gebreken. Dakonderhoud en/of dakreparatie is vaak een stuk goedkoper voordat er echte problemen zoals lekkage of verzakking van uw dak ontstaan. Zo kan een lekkage de oorzaak zijn van houtrot en de complete dakconstructie aantasten. Dat kunt u voorkomen! Gratis professionele dakinspectie van 123-dakwerken  komt vrijblijvend en kosteloos bij u langs voor het uitvoeren van een gratis dakinspectie. Aan de hand van de inspectie en uw wensen en budget maken wij een duidelijk en puntsgewijs rapport/offerte: geen verrassingen achteraf! Dit kunt u eventueel ook inleveren bij de verzekering; het voldoet aan alle geldende eisen. Jaarlijkse dakinspectie. Het beste is om uw dak elk jaar te laten controleren.

Dakreparatie

Schade aan een dak is heel vervelend en komt regelmatig voor: van het kapotgaan van enkele dakpannen tot fikse lekkage en houtrot door losse nokvorsten of een lekkend dakraam. 123-dakwerken  kan alle dakproblemen vakkundig voor u oplossen. Het is belangrijk om bij schade aan uw dak snel actie te ondernemen. Hoe langer u wacht met de reparatie, hoe groter de problemen aan uw dakconstructie kunnen worden en hoe hoger de kosten van dakreparatie. Kosten van dakreparatie De tarieven van 123-dakwerkenbehoren tot de scherpste tarieven van Nederland, in combinatie met vakwerk met 10 jaar garantie. Voordat wij beginnen met de reparatie van uw dak spreken we met u een duidelijke prijs af, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Wij denken altijd mee over de beste oplossing voor uw dakreparatie die past binnen uw budget. Door te werken met vakmensen en kwaliteitsmaterialen zorgen wij ervoor dat de problemen niet terugkomen, mits u natuurlijk uw dak regelmatig laat controleren.

Dakgootreparatie

Heeft u een kapotte dakgoot? Vroeg of laat overkomt dat iedereen. Het is niet alleen belangrijk om uw dakgoten schoon te houden om zo de waterafvoer goed te houden, maar ook om op te letten of het materiaal van een dakgoot barsten of gaten vertoont. Ook de aanhechting van de dakgoot aan het dak kan het simpelweg begeven. Door een kapotte dakgoot zal er water in uw woning, muur of dakconstructie terechtkomen, waardoor er waterschade kan ontstaan. Wanneer dakgootreparatie? • Bij houtrot in daklijsten of gootconstructies • Bij scheuren in de gootbekleding • Bij houtrot in kozijnen • Bij vocht in de muren • Bij schimmel op muren of hout Snelle en professionele dakgootreparatie Met een ervaren team van dak specialisten is 123-dakwerken altijd paraat voor een snelle en vakkundige dakgootreparatie. Heeft u nog vragen of wilt u direct een offerte aanvragen? Vul dan uw contactgegevens in en omschrijf duidelijk uw vragen of de gewenste werkzaamheden dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Reparatie van nokvorsten en kantpannen

Een nokvorst is een speciaal gevormde dakpan voor de top (nok) van het dak. Een kantpan is een dakpan die wordt toegepast aan de zijkant van een huis. De nokvorsten overlappen elkaar om te zorgen voor een waterdichte afsluiting van uw dak. De kantpannen overlappen de muur om te voorkomen dat water in de spouw en muren loopt. De nokvorsten en kantpannen liggen vast in een cementverbinding, die aangetast kan worden door weersinvloeden. Het cement kan brokkelen of scheuren, waardoor uw dak niet langer waterdicht is. Flexibele dakmortel 123-dakwerkenzet de nokvorsten en/of kantpannen van uw dak opnieuw vast met een flexibele kunststof dakmortel. Zo wordt krimp en uitzetting door wisselende weersinvloeden (hitte/kou, vocht/droogte) opgevangen, zodat de dakmortel intact blijft en uw dak lekvrij. De flexibele dakmortel vormt ook een mooie en strakke afwerking van uw dak, waar u vele jaren plezier van heeft.

Stormschadereparatie

Gigantische hagelstenen door het dak… Het lijkt op een filmscenario! Toch overkwam het diverse huishoudens in Brabant in de zomer van 2016. De enorme hagelstenen lieten de mensen in een lekkend en tochtend huis achter. Dakdekkers in deze regio zijn ruim een half jaar bezig geweest om alle schade te repareren. Andere scenario’s die regelmatig voorkomen in Nederland zijn omwaaiende bomen op het dak en losvliegende dakpannen door harde windvlagen. Door hagel en storm kan uw dak dus een flinke optater en veel schade krijgen. Stormschade en hagelschade beperken Bij plotselinge schade aan uw dak door weersinvloeden is het zaak om vervolgschade zo veel mogelijk te beperken. Dit kan bijvoorbeeld door snel een zeil te spannen over het dak, zodat de dakconstructie en het interieur geen verdere waterschade oplopen. Als u 123-dakwerkenbelt bij stormschade (24/7 service), dan regelen wij dat zo snel mogelijk. Na het beperken van de vervolgschade kunnen wij de schade opnemen en herstellen.

Vogelwerende dakprofielen

Hoe leuk het ook is om de mussen op het dak te zien spelen en badderen, vogels kunnen voor behoorlijk wat schade aan uw dak zorgen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld de isolatie van uw dak wegpikken om te nestelen onder de dakpannen. Dit kan leiden tot lekkage en de bijbehorende schimmelvorming en houtrot. Voor het behoud van uw dak is het dus beter dit te voorkomen. Plaatsen van vogelwerende dakprofielen worden in de goot onder de pannen geplaatst. Ze hebben uitsteeksels waar de dakpannen overheen vallen. Zo hebben vogels geen enkele mogelijkheid om nog onder de dakpannen te komen. Er is een ruim aanbod aan profielen van diverse modellen en materialen. Wij adviseren u graag. 123-dakwerken monteert de vogelwerende profielen snel en vakkundig, zodat uw dak geen schade meer oploopt door nestelende vogels. Vrijblijvende offerte Ons team van dak specialisten staat klaar om de vogelwerende dakprofielen van uw keuze onder uw pannen te plaatsen. Heeft u nog geen profielen maar heeft u wel interesse neem dan vrijblijvend contact met ons op.