Een extra verdieping op de woning

Een extra verdieping op uw woning of garage zorgt ervoor dat er een nieuwe zolder of slaapkamer ontstaat. Daarom wordt deze vorm van bouwen ook wel zolder opbouw genoemd. Voor veel mensen is het dan ook interessant om zo een zolderopbouw te laten uitvoeren.

Voordat er een extra verdieping of kamer op uw huis geplaatst kan worden moet er rekening gehouden worden met een aantal belangrijke zaken. Er is bijvoorbeeld altijd een omgevingsvergunning nodig als u zo een soort dakopbouw wilt plaatsen. Een dak op laten bouwen wordt vaak afgezet tegenover het kopen van een nieuwe woning.

Wat is voordeliger en wat geeft meer ruimte? Natuurlijk is het laten opbouwen van uw dak veel voordeliger dan een nieuw huis kopen. Op deze manier kunt u heel gemakkelijk en relatief goedkoop een extra etage aan uw woning toevoegen. Het is niet voor niks dat er zo veel mensen gekozen hebben voor een opbouw in de vorm van een extra woonlaag op hun woning.

Vergunning

Wij hebben veel ervaring met het aanvragen van vergunningen. Tijdens de aanvraag bij de gemeente zijn er een aantal zaken die gemeentes belangrijk achten. Voor een extra woonlaag is het namelijk altijd nodig om een vergunning aan te vragen.

Wij kennen de procedures en kunnen een zo hoog mogelijke kans creëren dat de vergunningsaanvraag voor een dakopbouw wordt goed gekeurd. Daarnaast is het belangrijk dat de constructie van uw woning een opbouw toestaat.

Inspectie constructie woning

Tevens kunnen wij een inspectie van uw woning constructie doen. Samen met een architect kunnen we dan bepalen welk gewicht de dakopbouw kan hebben zodat het veilig blijft. U kunt zich voorstellen dat bijvoorbeeld stenen zwaarder zijn dan hout. Dit zijn belangrijke beslissingen die u wel geïnformeerd moet nemen.

Prijzen dakopbouw

Het is moeilijk om een vaste prijzen van een dakopbouw te noemen, maar landelijk genomen is er wel een soort richtlijn waarin de prijzen gemiddeld uitkomen op €1400 per M2, dit zijn landelijk genomen de gemiddelde prijzen, deze kunnen uiteraard per situatie verschillen. .

De prijs van een opbouw in uw situatie is natuurlijk afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Een dakopbouw die gemaakt is van hout is goedkoper dan een opbouw van steen. Ook is de prijs van de opbouw afhankelijk van het type kozijnen en glas, de afwerking en de isolatie die u wilt laten aanbrengen.

Wanneer u duidelijkheid wilt over de dakopbouw kosten voor uw situatie kunt u het best een offerte aanvraag invullen zodat we u een richtprijs kunnen geven. Uiteraard is dit geheeld vrijblijvend. Het helpt ons als u zo gedetailleerd mogelijk het offerte formulier invult. Om u toch alvast een beetje op weg te helpen laten we u hier een kostenoverzicht zien van de gemiddelde prijzen, ook hier kunnen de prijzen per situatie variëren, deze zijn op voorhand erg lastig vast te stellen.

AFMETING DAKOPBOUWGEMIDDELDE PRIJSSOORT OPBOUW
Opbouw van 8 m2€ 13.000,-Met een nokverhoging
Opbouw 10 m2€ 15.000,-Met een verhoogde nok
Opbouw 15 m2€ 18.000,-Met een verlegde nok
Opbouw  20 m2€ 20.000,-Met een verlegde nok
Opbouw 25 m2€ 22.000,-Met een plat dak
Opbouw 30 m2€ 25.000,-Met een schuin dak
Opbouw 35 m2€ 27.000,-Met een recht plat dak
Opbouw 40 m2€ 30.000,-Met een recht schuin dak

123-Dakwerken BV helpt u graag met onderhoud, maar ook vrijblijvend met advies. Mocht u verdere vragen hebben dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen doormiddel van ons contacten formulier.