Een prefab dakopbouw

Een prefabricage opbouw op de bovenkant van een woning is in meeste gevallen een stuk goedkoper dan een opbouw die op maat gemaakt wordt. Dit is mogelijk omdat de constructie ervan al helemaal uitgestippeld is en het proces voor fabricage geoptimaliseerd is.

Daarnaast wordt constructie in een fabriek gemaakt, dit zorgt ervoor dat er snel gewerkt kan worden zonder negatieve invloeden van bijvoorbeeld het weer. De kosten voor een prefab dakopbouw zijn dan ook een stuk goedkoper. Zo zijn er dakopbouwen van 20 m2 beter beschikbaar vanaf €15000.

Dit is een zeer aantrekkelijk bedrag om uw woning op deze manier uit te breiden. Een prefab dakopbouw wordt vaak gemaakt van houtskelet bouw. Dit is omdat hout gemakkelijk te bewerken is en dus ideaal is om een constructie mee te maken, ook een opbouw is hier dus ideaal mee te realiseren.

Bovendien kan het gemakkelijk in delen vervoerd worden en gemakkelijk naar een bestaand dak gehesen worden.

Casco of afgewerkt

Wanneer er een opbouw op uw dak geplaatst gaat worden heeft u de keuze tussen een casco afwerking, een complete afwerking of iets daar tussenin. Bij een casco oplevering staan de wanden en zitten de kozijnen erin.

Wanneer u een complete afwerking in dakopbouw kiest zal er ook zorg gedragen worden voor het plaatsen van wanden, het aanleggen van de elektra, het aansluiten van waterleidingen, het leggen van de vloer enzovoort.

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om enkele van deze bovenstaande afwerkingen te laten uitvoeren. Vanzelfsprekend zult u dan zelf de andere afwerkingen moeten doen. Op deze manier kunt u relatief simpel besparen op de complete dakopbouw.

Optopping

Een optopping van het dak is een flinke klus om uit te laten voeren. Bij het verhogen van de nok van het dak zal eerst het gehele dak eraf moeten inclusief de bestaande plafonds. In de meeste gevallen zal de gehele zolder constructie aangepast moeten worden zodat de nokverhoging of ook wel dak ophoging genoemd op de juiste manier kan worden toegepast.

Het optoppen ( dak verhogen )van een bestaande of nieuwbouw huis is eigenlijk niet meer of minder dan een extra verdieping op een huis of garage bouwen. De meeste dakopbouwen en optoppingen worden uitgevoerd bij individuele woningen. Ook word er wel gekozen om het samen met de buren ui te laten voeren om zo op de kosten te kunnen besparen. Hoe meer woningen hun dak willen laten ophogen hoe lager de kosten zullen wezen.

Waar moet u op letten?

Laat ten alle tijden een erkend aannemersbedrijf een vaste prijs geven voor het te bouwen project. Wat zeker een belangrijk punt is dat het uiterlijk van de opbouw bij de rest van de omliggende woningen past in de straat waar u woont. Een goed advies in deze is om de dakopbouw iets terug te laten vallen van uw gevel.

U heeft op deze manier iets minder ruimte maar als de gevel in een geheel wordt doorgetrokken zal dit heel anders vertonen tegen de rest van de woningen.

Dakopbouw offerte

Het bouwen en bevestigen kan al binnen 1 tot 2 dagen gebeurd zijn. Bovendien zijn kosten van een dakkapel relatief laag. De ruimte die u ervoor krijgt kost per vierkante meter minder dan een extra verdieping bouwen op een huis.

Voor een idee van onze dakopbouw kosten of een nok verhoging van u dak kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen. Als u vragen hebt, kunt u natuurlijk contact opnemen voor meer informatie. Voor een volledig advies over uw opbouw staan wij u te allen tijde graag te woord.

Of u nu vragen hebt over techniek, mogelijkheden of prijzen, wij bieden u de antwoorden. Surft u voor meer bouw gerelateerde informatie over onze site. U krijgt dan een totaal beeld van ons bedrijf. Wellicht snel tot ziens als nieuwe klant en heeft u binnenkort een dakopbouw.

123-Dakwerken BV helpt u graag met onderhoud, maar ook vrijblijvend met advies.

Mocht u verdere vragen hebben dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen doormiddel van ons contacten formulier.