Voordelen isoleren dak

Voordelen isoleren dak

Minder CO2-uitstoot
Indien er minder fossiele brandstoffen te hoeven worden verstookt om uw woning te verwarmen, des te minder zal er CO2 uitgestoten en des te beter is dat voor het Milieu. Zoals eerder is gemeld is de verwachting dat de overheid binnen enkele jaren ook voor woningen zogenaamde milieubelastingen gaat instellen (net als nu het geval is bij sterk vervuilende auto’s) waarbij minder milieuvriendelijke woningen zwaarder belast zullen worden.

Plat dak ? Niet zelf isoleren
Platte daken zijn het meest gevoelig voor lekkages en gewichtsbelasting (bijvoorbeeld sneeuw) ten op zichte van hellende daken die al voor een natuurlijk afvoer van hemelwater en sneeuw e.d. zorgen. Platte daken moeten bestand zijn tegen langdurige inwerking van vocht zoals stilstaand water. Het is dan ook essentieel dat zowel de isolatie als de dakbedekking vakkundig worden aangebracht omdat al bij kleine haarscheurtjes lekkage op kan treden.
Ons advies inzake isolatie van platte daken is dan ook: laat het door een gespecialiseerd bedrijf doen.

Voordelen op een rij:
Enorme besparing energiekostenHet isoleren van de woning of gebouw heeft een positief effect op het verbruik van energie.

Warme en behaaglijke zolder Niet zelden is een zolder of bovenste verdieping van een oudere woning een tochtige en koude ruimtes
Minder trek / tocht Zoals eerder is beschreven stijgt warme lucht naar bovengelegen verdiepingen en blijft daar behouden.

Geluidsisolerende werking
Een niet-ge soleerde zolderverdieping is erg gehorig. Straatverkeer is duidelijk hoorbaar, maar ook aanzienlijk verlies van warmte.

Gunstiger Energielabel
Een Energielabel is een informatielabel waarop in letters en kleuren staat aangegeven hoe de verschillen zijn opgemaakt.

Waardestijging woning
Uit diverse onderzoeken is telkens weer gebleken dat investeren in verbeteringen van de woning aanzienlijk stijgt na isolatie.

Geen aantasting door vocht
Vocht heeft een desastreuze invloed op een gebouw.

Beter voor het Milieu
Indien er minder fossiele brandstoffen te hoeven worden verstookt om uw woning te verwarmen.

Warmer in winter, koeler in zomerU kent het wel: uw zolder is in de winter een koude en vochtige plek waar u zich onbehaaglijk voelt, in de zomer een plek waar het door de termpatuur onbehaaglijk voelt.